Tjekliste til dit vandingsanlæg

KSE 1 2 copy2

Det skal du gennemgå på dit markvandingsanlæg

Det har været en særdeles våd vinter, men vi husker fra sidste år, at det også hurtigt kan blive tørt på markerne.

Det er derfor vigtigt at dit vandingsanlæg på forhånd er afprøvet og klargjort, inden vandingssæsonen starter. Kommer du først bagefter med markvandingen, kan det nemlig blive svært indhente nedbørsunderskuddet – og det går ud over dit udbytte.

Du kan bruge denne liste som inspiration til klargøringen af dit vandingsanlæg:

IMG 20190625 151006

Ventiler og haner

Kan alle ventiler på hele vandingsanlægget åbnes og lukkes helt og uden besvær? Har du åbne aftapningsventiler på jordledningens lavtliggende steder, der skal lukkes inden opstart? 
Tjek også pakninger på hydrantventiler og hydranthaner. Vær opmærksom på at der ikke er småsten og lignende, som kan blive ført med vandet ind i vandingsmaskinen. Selv en lille sten i turbinen kan blive en dyr omgang.

IMG 7555 copy2

Fødeslange og vandingsmaskine

Er fødeslangen intakt og uden huller/revner? Tjek spændebåndene og pakningen på koblingen, og at du kan tilkoble den uden besvær.

Vær sikker på at du har alle nødvendige løsdele til vandingsmaskinen som fx bremseklodser, pløkker til endestop, fjernbetjening til tromlebremse m.v. 
Kontrollér at snekkeaksel, alle lejer og kæder er smurte, og at der er olie på gearkassen. 
Kontrollér batteri og solpanel til computeren.
Kontrollér turbinen - er den tæt, intakt og fuldt funktionsdygtig? 

LÆS MANUALEN til din vandingsmaskine for at se den komplette tjekliste.

DSCN1800

Vandingskanon

Kontrollér at vandingskanonen er smurt og at bevægelige dele fungerer som de skal. Kontrollér også at du har de rigtige dyser til dit behov, og at de er intakte. Defekte dyser kan give en ujævn og uhensigtsmæssig nedbør. 

Pumpe

Hvis du har en tørtopstillet trykforøger, skal du kontrollere at pumpehuset er intakt, og sørge for at aftapningsskruen er monteret. 
Lyt grundigt efter mislyde, når du starter pumpen. Mislyde kan være tegn på at pumpens hydrauliske dele er beskadigede, eller at der er luft i pumpeledningen. 
Når du starter pumpen, bør du ikke stoppe igen før vandet er helt rent – dog medmindre der er mislyde eller andre fejl, i så fald skal pumpen slukkes igen med det samme! 

Bemærk: Dette er kun en vejledende liste, der er tænkt som inspiration, og Agrometer påtager sig intet ansvar for eventuelle fejl og mangler. Følg altid anvisningerne i medfølgende manualer og vejledninger. 

Mangler du reservedele til vandingsanlægget? Få hjælp i vores salgsafdeling på  telefon 7672 1300.

Interesseret? Lad os ringe dig op.